Nem csak a fizikai egészségedre van jó hatással, ha a dietetikusok javaslatait betartjuk.
Nem gyakran javasolják receptek, hogy magozzuk ki a paradicsomot, pedig néhány esetben kifejezetten hasznos lehet ez a lépés.
A paradicsom magas víztartalma egyszerre áldás és átok. Mutatjuk, hogyan szeletelheted fel anélkül, hogy szétessen.
Akár örökölhető is lehet az a tulajdonság, ami miatt egyes gyereke undorodnak a brokkolitól, vagy a káposztától.
Dél-Karolináan és a régió többi államában klasszikus nyári csemege ez a paradicsomos pite.
A szád egészsége szempontjából sem mindegy, hogyan készíted el a kedvenc zöldségeidet.
Ha nincs kedved bonyolult főzési lépésekhez, vagy egzotikus hozzávalókhoz, ez a recept neked való!
Készítsd magadnak a mártogatós szószt az esti filmhez!
Tévesen gondolták a kora-újkori Európában, hogy a paradicsom mérgező, de az okok csak később tisztázódtak.
Vannak ételek, amiket kifejezetten érdemes kerülni, ha jót szeretnél a tüdődnek, de olyanok is, amikről tudjuk, hogy jót tesznek a légzőrendszernek.
Szerezz értékes tápanyagokat a paprikából és a brokkoliból is ezzel a színes és ízes fogással!
Kutatók úgy döntöttek, kiderítik, hogy csak városi legenda, vagy a hűtőszekrényben tárolt paradicsomok tényleg ízetlenebbek.
Jobban jársz, ha megeszed, vagy van értelme külsőleg alkalmazni bizonyos zöldségeket?
Egyben sütve és levesként sokan használják a sütőtököt, de egy húsételt is könnyedén feldobhatsz vele.
A hagyományos felfogás szerint a növények a talajból veszik fel a tápanyagot, de modern gazdaságokban más módszerrel is tudják táplálni a zöldségeket.
Vannak olyan praktikák, amikkel a főzés terhének túlnyomó részét leveheted a válladról. Mutatunk egy receptet, amivel ezt maximálisan kihasználhatod.
Ugyan a lazacról valószínűleg sokaknak Észak-Európa, vagy Amerika jut eszébe, indiai ízekkel is érdemes kombinálni ezt az ízletes halfajtát.
A különleges ízélmény mellett az egészséged szempontjából is más, ha csípős paprikát választasz.
Ugyan egyes spanyol szakácskönyvek salátaként írják le, valószínűleg inkább levesként eszed majd a gazpachót.
Nincs rosszabb, mint evés előtt rájönni, hogy a kiszemelt zöldség vagy gyümölcs megromlott. Íme pár tipp, amivel elkerülheted ezt!