Vannak olyan praktikák, amikkel a főzés terhének túlnyomó részét leveheted a válladról. Mutatunk egy receptet, amivel ezt maximálisan kihasználhatod.
Ha azt mondom, 6-8 óra is eltelhet aközött, hogy elkezded elkészíteni ezt a receptet, addig, amíg ehetsz belőle, azt gondolhatnád, ez egy hihetetlenül kimerítő fogás lesz. A valóság viszont az, hogy bevetjük a slow cookert, ami a lassú főzés képességével rendkívül puhává tudja főzni a legrágósabb húsokat is, téged pedig felszabadít a főzési idő túlnyomó részére.500 gramm egész csirkemellfilé
800 gramm kukoricakonzerv
800 gramm babkonzerv
800 gramm hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 piros (Bell, kaliforniai, vagy kápia) paprika
1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
750 ml csirke alaplé
1 evőkanál oregánó
2 teáskanál kömény
2 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál cayenne-bors
1-1 teáskanál só és bors
Pirítsd meg az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, illetve a felkockázott paprikákat (amiket előtte persze a szártó, és a magokat tartalmazó részt). Ha ezzel megvagy, tényleg igazán egyszerű a dolgod: az összes hozzávalót öntsd a slow cooker edényébe, keverd össze a hozzávalókat, majd indítsd el az eszközt és főzd a levest lefedve vagy alacsony fokozaton hat-nyolc óráig, vagy magas fokozaton négy-öt órán keresztül. Ezt követően kóstold meg a levest, hogy szükség-e valamilyen további ízesítésre.
Továbbá vedd ki az egész csirkemelleket, és két villa segítségével tépd kis darabokra – eddigre olyan puhának kell lennie, hogy ez rendkívül könnyű kell, hogy legyen. A hosszú, lassú főzés következtében a bab magába szívta eddigre a fűszerek ízét, a zöldségek megpuhultak (a paradicsom gyakorlatilag fel kell, hogy oldódjon, néhány kis darab kivételével). Tálaláskor pedig néhány feltétet mindenképp ajánlunk hozzá, egy kis tejföl, reszelt sajt, néhány korianderlevél, illetve egynéhány cikk lime a leve miatt szinte kötelező, de egy felkockázott avokádó, vagy egy kevés kukoricachips, avagy tortilla is jó választás lehet a leveshez.