A paradicsom és a paprika mexikói stílusú találkozása – paradicsom-paprika salsa recept

Készítsd magadnak a mártogatós szószt az esti filmhez!

Ki ne imádna egy tévé előtt töltött estét kiegészíteni némi nassolással, ilyenkor biztos nálad is gyakran előkerülnek a mártogatós szószok. Mit szólnál egy saját készítésű verzióhoz a kész bolti salsa helyett? Ha van kedved egy hétvégi ráérős délutánt egy kis befőzéssel tölteni, próbáld ki ezt a salsa receptet, ami kiváló kísérője a klasszikus tortilla chipsnek, de grillezett húsok mellé is érdemes lehet feltálalnod. Biztos hogy nagy sikert aratsz majd ezzel a saját készítésű pikáns finomsággal!

Paradicsom-paprika salsa hozzávalók:

1000 g apró kockára vágott paradicsom
600 g apró kockára vágott sárga paprika
200 g felkockázott vöröshagyma
2 db csilipaprika
2 evőkanál olaj
50 ml almaecet
1,5 teáskanál só
kevés őrölt bors
250 g cukor
10 g citromsav
1 tasak Dzsemfix 2:1

Paradicsom-paprika salsa elkészítése:

Fontos, hogy legyen kb. 7db, 200ml-es befőttes üveged, ezeket jó alaposan mosd el, vagy akár főzd ki őket, hogy teljesen tiszták legyenek, ezekbe kerül majd az elkészített salsa szósz.

Tisztítsd meg a paradicsomot, a paprikát, és a vöröshagymát, és aprítsd fel. Mosd meg a csilipaprikát, vágd félbe, majd szedd ki a csumáját és ezt is kockázd fel. Ha gondolod, ehhez a művelethez viselhetsz gumikesztyűt is, mert csípős paprikás kézzel véletlenül a szemedhez nyúlni nem a legkellemesebb élmény!

Tedd fel egy edényben az olajat, hevítsd fel, majd dobd rá a hagymát és párold üvegesre. Ekkor add hozzá a felkockázott paprikát és egy kis ideig párold őket együtt. Ekkor mehet bele a többi hozzávaló, tehát a paradicsom, csilipaprika, az almaecet, a só, a bors, a cukor, a citromsav és a dzsemfix. Mindezt keverd össze jó alaposan, és nagy lángon forrald fel, továbbra is folyamatosan kavarva.

Ha felforrt, vedd le a tűzről és pépesítsd össze a felét. Ha ez megvan, tedd vissza a tűzre és további keverés mellett tíz percig hagyd zubogva forrni. Ekkor vedd le a tűzről, és öntsd bele az előkészített befőttes üvegekbe. Zárd le jól a tetejüket, és állítsd őket fejjel lefelé öt percre. Ezzel kész is az isteni finom saját készítésű salsa szószod, ami bármikor kéznél lesz ha szükség lenne rá!