Imádjuk a friss paradicsom ízét és mindent, ami ebből az isteni zöldségből készül? Akkor feltétlenül meg kell kóstolnunk az olaszok egyik legjobb specialitását, a friss paradicsomos körítéssel készített spagettit.
A paradicsom egy világszerte ismert és közkedvelt zöldség, ami nagyon sok gasztronómiában fontos szerepet játszik. Nem meglepő ennek fényében, hogy rengeteg olyan paradicsomos étel létezik a világon, amiről korábban talán még csak nem is hallottunk.
Sokan szeretik ősszel és a téli időszakban is feleleveníteni a nyár ízeit, köztük a paradicsom semmivel sem összehasonlítható aromáját. Különösen augusztusban, a paradicsom főszezonjában ez nagyon sok családnál teljesen általános – és közel sem csak vidéken.
A paradicsom felhasználhatósága sokkal jelentősebb, mint ahogyan azt sokan gondolják, illetve ismerik. Ha szeretnénk kitörni a paradicsomleves és a spagetti bűvköréből, akkor itt az ideje elsajátítani ennek a pikáns paradicsomos rizsnek a receptjét.
A spanyol konyha különösen gyakran használja a paradicsomot. Alig van olyan ételük, amiben nem szerepel legalább mellékesen, de nagyon sok finomságban inkább dominanciát élvez. Ilyen étel többek között a gazpacho is!
A paradicsomról az emberek többségének a friss saláták, a finom szendvicsek vagy az olyan meleg ételek jutnak az eszébe, mint amilyen a paradicsomleves, a pizza vagy éppenséggel a spagetti. Márpedig a paradicsomból isteni édesség is készíthető egy kis odafigyeléssel!
Odáig vagyunk az olasz specialitásokért, és szívesen megkóstolnánk egy tipikusnak nem nevezhető, erőteljesen paradicsomos fogást? Akkor itt az ideje megismerkedni az osso buco receptjével, mely egy igazi különlegességnek tekinthető a sorban!
Nincs sok időnk főzni, de néha mégis muszáj? Imádjuk a paradicsomos ételeket, és olyan recepteket gyűjtünk, amelyek gyorsan és hamar elkészíthetők? Akkor itt egy percek alatt összeállítható paradicsomos csirke, mely garantáltan a család kedvencévé válik!
Elegünk van már a hétköznapi ételekből és szívesen kipróbálnánk valami újat? Amennyiben nem akarunk túl sokat költeni, de közben mégis megkóstolnánk más országok sajátos ízvilágú ételeit, akkor ezzel a recepttel garantáltan nagy sikert arathatunk a családban.
Szeretjük a gyors és egyszerű ételeket? Amennyiben a válaszunk igen, és szívesen készítenénk valamit friss paradicsomból, akkor érdemes lehet megismerkedni az isteni paradicsomos krumpli receptjével.
A paradicsomlevesnek számos elkészítési módja ismert. A legtöbben klasszikus krémlevesként ismerik, azonban léteznek tésztával kiegészített változatai, melyek önmagukban komplett főételnek tekinthetők.
A magyar gasztronómiában a paradicsom egy nagyon fontos alapanyagnak tekinthető, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy rengeteg ismert és közkedvelt ételünkben megtalálható, sőt konkrét fogások épülnek fel rá.
A lekvárok kapcsán nagy általánosságban elfogadott nézet, hogy kizárólag gyümölcsből készülhetnek. Mi a helyzet azonban a paradicsommal, amit bár zöldségként fogyasztunk, de valójában a gyümölcsök közé sorolható?
A magyar gasztronómiában különösen nagy népszerűségnek örvendenek a töltött zöldségek. Teljesen általános a töltött paprika vagy például a töltött cukkini, azonban a töltött paradicsomról már megoszlanak a vélemények.
Tombol a nyár, az év legmelegebb napjait éljük éppen, amivel párhuzamosan a paradicsomszezon kellős közepén vagyunk. Itt az ideje tehát nekiállni paradicsomsalátát készíteni.
Gondolkoztunk már azon, hogy miért olyan különlegesek az olasz pizzák vagy bizonyos tésztaételek? A titok nyitja (részben) a kiváló paradicsomszószban keresendő!
Miközben a paradicsomból nagyon sokféle étel elkészíthető, az egyik legismertebb még mindig a paradicsomleves.
Egyben sütve és levesként sokan használják a sütőtököt, de egy húsételt is könnyedén feldobhatsz vele.
Ugyan egyes spanyol szakácskönyvek salátaként írják le, valószínűleg inkább levesként eszed majd a gazpachót.
Ha egy fokkal összetettebb fogással is megpróbálkoznál, mutatunk egy sós pitereceptet, amiben a paprika izgalmas kiegészítő.