Paradicsomos csirke percek alatt? Íme egy tuti recept!

Nincs sok időnk főzni, de néha mégis muszáj? Imádjuk a paradicsomos ételeket, és olyan recepteket gyűjtünk, amelyek gyorsan és hamar elkészíthetők? Akkor itt egy percek alatt összeállítható paradicsomos csirke, mely garantáltan a család kedvencévé válik!

Illetve a mi kedvencünkké is, hiszen nincs szükség hozzá túl sok összetevőre, gyakorlatilag minden megtalálható otthon a konyhában, ami elengedhetetlen a makulátlan ízek eléréséhez, de természetesen ne feledkezzünk meg a jó minőségű alapanyagokról sem.

Mivel paradicsomos csirkéről beszélünk, különösen fontos, hogy a húst ellenőrzött helyről vásároljuk és lehetőleg frissen, de a paradicsom kapcsán is érdemes odafigyelni ezekre a tulajdonságokra, amit nagyon hamar rövidre zárhatunk, ha a Hódkertész által termesztett zöldségek közül válogatunk.

Hozzávalók a paradicsomos csirkéhez

·         50 dkg friss csirkemell           

·         20 dkg sajt (feltétként)

·         3-4 darab friss paradicsom

·         14 dkgsűrített paradicsom (vagy 1-2 fej friss paradicsomból készített sűrítmény)

·         3 gerezd fokhagyma  

·         oregano és bazsalikom          

·         néhány evőkanál olívaolaj (a tepsibe)          

·         ízlés szerint két evőkanál csiliszósz vagy erőspaprika

·         ízlés szerint só és bors

A paradicsomos csirke elkészítése

A paradicsomos csirke minden túlzás nélkül egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, amit alig 30-45 perc alatt könnyedén össze lehet állítani. A fent megadott mennyiségű hozzávalóból egy 3-4 adagos étel készíthető el, tehát egy kisebb családi ebédhez éppen ideális.

Az elkészítés első lépése, hogy a friss csirkemellet megmossuk, majd ezt követően lecsepegtetjük és vékony szeletekre felvágjuk. Ezután némileg ízesítjük, de ilyenkor még csak egy kevéske sót és borsot használunk, majd a húst félretesszük.

A friss paradicsomot ízlésesen feldaraboljuk kerek szeletekre, majd egy tálba tesszük, kicsit összenyomkodjuk és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, legyen szó akár konzerves típusról, akár frissen elkészített változatról. (Jó tanács, a friss paradicsomsűrítmény nemcsak jobban színez, hanem az ízvilág tekintetében is sokkal üdébb lesz.)

Miután a sűrítmény is hozzáadásra került, beletesszük a csiliszószt vagy az erőspaprikát is – ha szeretjük a pikáns aromákat –, majd az egészet alaposan összekeverjük. Ezt követően ide is adagolunk egy kevés sót és borsot, rányomjuk a fokhagymagerezdeket – megfelelő fokhagymanyomóval –, majd oregánóval és bazsalikommal ízesítjük az egészet.

Ezután egy olyan tepsibe kell pakolnunk az összetevőket, amit előzőleg kikentünk olívaolajjal. Elsőként a csirkemelleket helyezzük el a tepsi alján, majd ezt követően elkenjük rajta a paradicsomos szószt, és az egészet letakarjuk alufóliával.

Ebben az állapotban egy 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd nagyjából 18-20 percig sütjük az egészet. Utolsó mozzanatként a fóliát eltávolítva reszelt sajtot szórunk a paradicsomszószos massza tetejére, majd újabb egy-két percig sütjük, hogy a sajt vastagon ráégjen a felszínére. Az étel valamennyi körettel nagyon jól fogyasztható!