Ha nincs kedved bonyolult főzési lépésekhez, vagy egzotikus hozzávalókhoz, ez a recept neked való!
Készítsd magadnak a mártogatós szószt az esti filmhez!
Tévesen gondolták a kora-újkori Európában, hogy a paradicsom mérgező, de az okok csak később tisztázódtak.
Vannak ételek, amiket kifejezetten érdemes kerülni, ha jót szeretnél a tüdődnek, de olyanok is, amikről tudjuk, hogy jót tesznek a légzőrendszernek.
Kutatók úgy döntöttek, kiderítik, hogy csak városi legenda, vagy a hűtőszekrényben tárolt paradicsomok tényleg ízetlenebbek.
Egyben sütve és levesként sokan használják a sütőtököt, de egy húsételt is könnyedén feldobhatsz vele.
Vannak olyan praktikák, amikkel a főzés terhének túlnyomó részét leveheted a válladról. Mutatunk egy receptet, amivel ezt maximálisan kihasználhatod.
Finn kutatók mutatták ki, hogy a paradicsomban megtalálható egyik vegyület az agyvérzés előfordulásának esélyét is lejjebb viheti.
Ma egyértelműnek gondoljuk, hogy a ketchup paradicsomból készül, pedig ez csak egy a története során megjelent változatok közül.
Ugyan a lazacról valószínűleg sokaknak Észak-Európa, vagy Amerika jut eszébe, indiai ízekkel is érdemes kombinálni ezt az ízletes halfajtát.
Kutatók egy meglepő, és többszörösen is környezetbarát megoldást találtak a paradicsomok felhasználására, amiket megenni már nem lehet.
Ugyan egyes spanyol szakácskönyvek salátaként írják le, valószínűleg inkább levesként eszed majd a gazpachót.
Sok más egészségügyi problémához hasonlóan a stressz ellen is felvehetjük a küzdelmet a megfelelő táplálkozás segítségével.
Nincs rosszabb, mint evés előtt rájönni, hogy a kiszemelt zöldség vagy gyümölcs megromlott. Íme pár tipp, amivel elkerülheted ezt!
Volt olyan előadó, akinek a rémálma lett a paradicsom, de többször egy vicc, vagy műsorszám középpontjába is került a zöldség.
Kiderült, melyik zöldséget lenne a legcélszerűbb mondjuk a Hold vagy a Mars felszínén termeszteni.
Érezd magad néhány perc alatt az olasz nyárban ezekkel az olasz előételekkel, amikben mind hasznodra válik a paradicsom.
Kutatók fedezték fel, hogy a génmutáció, ami miatt egyenletes piros színűek a paradicsomok, az ízükre is komoly hatással volt.
Nem csak babona, vagy hangzatos marketingszöveg, tudományos összefüggést találtak a paradicsomevés és a prosztatarák gyakorisága között.
Ezúttal kicsit félretesszük a zöldségek egészséges tulajdonságait és az ízükre alapozunk egy-egy ütős italt.