Finn kutatók mutatták ki, hogy a paradicsomban megtalálható egyik vegyület az agyvérzés előfordulásának esélyét is lejjebb viheti.
Ma egyértelműnek gondoljuk, hogy a ketchup paradicsomból készül, pedig ez csak egy a története során megjelent változatok közül.
A hiedelmek szerint a zöldségeket mindig nyersen érdemes fogyasztani, mivel így a legegészségesebbek. Ez több esetben azonban nem igaz, ugyanis egyes zöldségek főve vagy párolva hasznosabbak a szervezet számára, mint eredeti formájukban.
Ugyan a lazacról valószínűleg sokaknak Észak-Európa, vagy Amerika jut eszébe, indiai ízekkel is érdemes kombinálni ezt az ízletes halfajtát.
Kutatók egy meglepő, és többszörösen is környezetbarát megoldást találtak a paradicsomok felhasználására, amiket megenni már nem lehet.
A különleges ízélmény mellett az egészséged szempontjából is más, ha csípős paprikát választasz.
Ugyan egyes spanyol szakácskönyvek salátaként írják le, valószínűleg inkább levesként eszed majd a gazpachót.
Sok más egészségügyi problémához hasonlóan a stressz ellen is felvehetjük a küzdelmet a megfelelő táplálkozás segítségével.
Nincs rosszabb, mint evés előtt rájönni, hogy a kiszemelt zöldség vagy gyümölcs megromlott. Íme pár tipp, amivel elkerülheted ezt!
Volt olyan előadó, akinek a rémálma lett a paradicsom, de többször egy vicc, vagy műsorszám középpontjába is került a zöldség.
Ha próbálod egészségesebbé tenni a köreteidet, adunk egy jó alapötletet, hogyan indulhatsz el ezen az úton.
Kiderült, melyik zöldséget lenne a legcélszerűbb mondjuk a Hold vagy a Mars felszínén termeszteni.
Ha egy fokkal összetettebb fogással is megpróbálkoznál, mutatunk egy sós pitereceptet, amiben a paprika izgalmas kiegészítő.
Ez a folyadékban gazdag zöldség rendkívül hamar az emberi étrend része lett, így a legtöbb nagy civilizáció étrendjében helyet kapott.
Az étrendünknek egyáltalán nem csak a testünkre, hanem az egész világunkra komoly hatása lehet.
Érezd magad néhány perc alatt az olasz nyárban ezekkel az olasz előételekkel, amikben mind hasznodra válik a paradicsom.
Kutatók fedezték fel, hogy a génmutáció, ami miatt egyenletes piros színűek a paradicsomok, az ízükre is komoly hatással volt.
Ha a hideg gyümölcsleveseknek épp nem kedvez az idő, ezzel a krémlevessel is színesen indíthatod az étkezést.
A paprika színe is befolyásolhatja, milyen, az egészség megőrzésében segítő anyagokat találsz meg benne.
Ha nem szeretnéd, hogy a csípős ételek egyet jelentsenek a szenvedéssel, ezt a receptet is készítsd el melléjük, és hamar megérkezik az enyhülés.