Ha a hideg gyümölcsleveseknek épp nem kedvez az idő, ezzel a krémlevessel is színesen indíthatod az étkezést.
Az őszi napokon, pláne, ha sikerül egy kicsit meghűlnünk, szinte reflexből a húslevesre, vagy annak valamilyen változatára gondolunk, ha egy zöldséges fogással szeretnénk magunkat újra formába hozni (igaz, ehhez a recepthez is jól jön egy kis alaplé, amit egy korábbi húslevesből esetleg félretettél). De ha szeretnéd egy kicsit bővíteni a repertoárod, könnyű következő lépés lehet a különböző krémlevesek elkészítésének elsajátítása, ha pedig éppen mindenhol a sütőtök sárgája köszön vissza rád, ez a fogás tökéletesen illeszkedhet a divatos és színes fogások közé, amik az októberi hónapban olyan gyakran feltűnnek körülöttünk.
1 nagyobb édesburgonya, felkockázva, a héjával együtt
1 piros paprika, kimagozva és nagyobb darabokra vágva
1 vöröshagyma, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
3 gerezd fokhagyma, meghámozva
1 evőkanál füstölt fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj
200 ml kókusztej
200 ml csirke alaplé
Fél evőkanál sriracha szósz (helyettesíthető csilipaprikával)
1 evőkanál juharszirup
Melegítsd fel a sütőd nagyjából 190 °C-ra- Egy tepsiben keverd össze az édesburgonyát, a paprikát, a vöröshagymát, és a fokhagymát, mielőtt beteszed sülni, ízesítsd a paprikával, majd locsold meg az olívaolajjal. Tedd be a zöldségeket sülni 30 percig, vagy amíg elkezdenek megbarnulni. Tedd a zöldségeket egy turmixgépbe, vagy használj rúdmixert, hogy a sült hozzávalókat leturmixold és elkeverd a kókusztejjel, a húsleves alaplével, a srirachával, és a juharsziruppal. Addig turmixold, amíg sima, daraboktól mentes lesz. Forrald össze a leturmixolt alapanyagokat, majd kóstold meg és fűszerezd, ha szükség van rá. Tálald pirítóssal, vagy kenyérkockával.