Nincs sok időnk főzni, de néha mégis muszáj? Imádjuk a paradicsomos ételeket, és olyan recepteket gyűjtünk, amelyek gyorsan és hamar elkészíthetők? Akkor itt egy percek alatt összeállítható paradicsomos csirke, mely garantáltan a család kedvencévé válik!
A paradicsom termesztése ugyan nem könnyű feladat, de azért közel sem tekinthető lehetetlennek. Sokan nem is annyira a feladatból fakadó probléma miatt nem vágnak bele, sokkal inkább azért, mert nincs elég helyük az ültetéshez.
Elegünk van már a hétköznapi ételekből és szívesen kipróbálnánk valami újat? Amennyiben nem akarunk túl sokat költeni, de közben mégis megkóstolnánk más országok sajátos ízvilágú ételeit, akkor ezzel a recepttel garantáltan nagy sikert arathatunk a családban.
Újabb előnyös tulajdonságra derült fény a paradicsom kapcsán, így a rákmegelőző hatás mellett most már tudományos kutatások igazolják, hogy a népszerű és ízletes zöldség nagyon jó hatást gyakorol a férfiak termékenységére is.
Szeretjük a gyors és egyszerű ételeket? Amennyiben a válaszunk igen, és szívesen készítenénk valamit friss paradicsomból, akkor érdemes lehet megismerkedni az isteni paradicsomos krumpli receptjével.
A paradicsom újabb előnyös tulajdonságaira derült fény egy friss kutatásból, a Microbiology Spectrum című szaklapban közölt tanulmány alapján ugyanis kiderült, hogy nemcsak a gyomornak, a bélrendszernek is jót tehet, ha minden nap fogyasztunk paradicsomot.
A paradicsomlevesnek számos elkészítési módja ismert. A legtöbben klasszikus krémlevesként ismerik, azonban léteznek tésztával kiegészített változatai, melyek önmagukban komplett főételnek tekinthetők.
A paradicsomról az emberek többségének van egy határozott elképzelése mind a megjelenés, mind az ízvilág kapcsán. A géntudomány azonban a jövőben ezeket alapjaiban átírhatja majd, így tudósok már kísérleteznek például a paradicsom csípős ízvilágú változatán!
A magyar gasztronómiában a paradicsom egy nagyon fontos alapanyagnak tekinthető, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy rengeteg ismert és közkedvelt ételünkben megtalálható, sőt konkrét fogások épülnek fel rá.
Érdekes összefüggést sikerült megállapítani egy angol kutatásnak a paradicsom, azon belül is a lila paradicsom hatásait tekintve, hiszen kísérletek során bizonyították kimagasló rákellenes hatását.
A lekvárok kapcsán nagy általánosságban elfogadott nézet, hogy kizárólag gyümölcsből készülhetnek. Mi a helyzet azonban a paradicsommal, amit bár zöldségként fogyasztunk, de valójában a gyümölcsök közé sorolható?
Korábban már számos tanulmány bebizonyította, hogy a paradicsomban található vitaminok, ásványi anyagok és egyéb összetevők nagy mennyiségben milyen jótékony hatást gyakorolnak bizonyos betegségekre vagy problémákra.
A magyar gasztronómiában különösen nagy népszerűségnek örvendenek a töltött zöldségek. Teljesen általános a töltött paprika vagy például a töltött cukkini, azonban a töltött paradicsomról már megoszlanak a vélemények.
Mindenki jól ismeri azt a frázist, miszerint napi egy alma, az orvost távol tartja. Egy kutatás azonban nemrégiben bebizonyította, hogy napi egy paradicsom legalább ilyen jó hatást ér el a szervezeten belül.
Tombol a nyár, az év legmelegebb napjait éljük éppen, amivel párhuzamosan a paradicsomszezon kellős közepén vagyunk. Itt az ideje tehát nekiállni paradicsomsalátát készíteni.
Bizonyára sokaknak feltűnt már, hogy a hűtőben tárolt paradicsom íze jelentősen mérséklődik, drasztikus sebességgel veszít harsányságából. Hogy miért van ez?
Gondolkoztunk már azon, hogy miért olyan különlegesek az olasz pizzák vagy bizonyos tésztaételek? A titok nyitja (részben) a kiváló paradicsomszószban keresendő!
Felmérések igazolják, hogy világszerte egyre több ember szenved állandó D-vitamin hiánytól, amire a jelek szerint a tudomány most megoldást találhatott, méghozzá a paradicsom képében.
Miközben a paradicsomból nagyon sokféle étel elkészíthető, az egyik legismertebb még mindig a paradicsomleves.
Azon túl, hogy a paradicsom egy igazán különleges zöldségféle, a tudományos világ számára is nagyon érdekes, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy folyamatosan központi szerepet játszik a kutatásokban.