Vacsora gyorsan, finoman, és egészségesen – paradicsomos kuszkusz recept

Kétféle paradicsom és frissítő ízek találkoznak ebben a gyors kajában.

Ha gyorsan akarsz összedobni valami finomat ebédre vagy vacsorára, nem muszáj az egészségtelenebb lehetőségek közül választanod! Ez a friss ízvilágú, csupa egészséges hozzávalóból álló egytálétel tényleg pillanatok alatt elkészül, hogy a finom vacsorád után bőven maradjon még időd az esti pihenésre.

Hozzávalók

200 g kuszkusz
300 ml zöldség alaplé (készülhet kockából vagy sűrítményből is)
1 db közepes méretű lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg koktélparadicsom
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
100 g feta sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
római kömény ízlés szerint
1 csipet cukor
2 szál menta (ha nagyon nem szereted elhagyható, de a paradicsom és a menta jó barátok, ez teszi kellemesen frissé és pikánssá az ízeket)

Elkészítés

Forrald fel az alaplevet, vagy készítsd el ha leveskockát, illetve sűrítményt használsz, a lényeg, hogy 300 ml folyadék legyen a végeredmény. Keverd hozzá a kuszkuszt és húzd le a tűzről, majd hagyd állni lefedve kb. 10 percig, ezalatt a kuszkusz felszívja az alaplevet és megpuhul. Eközben hámozd meg a hagymát, vágd ketté és vékonyra szeleteld fel. A foghagymagerezdet is vágd vékony szeletekre, és szeld ketté a paradicsomokat. Forrósítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, majd szórd rá a kétféle hagymát és közepes hőmérsékleten dinszteld üvegesre.

Ekkor add hozzá a sűrített paradicsomot, kevergesd még egy-két percig, majd tedd bele a koktélparadicsomokat is. Ízesítsd a sóval, borssal, a cukorral és a római köménnyel, és kb. 5 további percig dinszteld. Morzsold el a feta sajtot, tépkedd le a mentaleveleket a szárukról, majd tépkedd őket apróra. Az elkészült kuszkusz egy villával kicsit lazítsd fel, add a paradicsomos keverékhez és keverd össze. Szórd meg a fetával és a mentalevelekkel, és már tálalhatod is! Természetesen nyugodtan kísérletezhetsz különböző fűszerekkel, vagy akár más fajta friss sajttal is megpróbálhatod elkészíteni és így a saját ízlésedre formálni ezt a nagyszerű ételt.