Elgondolkoztunk már azon valaha is, hogy kedvelt zöldségeink és gyümölcseink miért úgy néznek ki, ahogy? Miért olyan kicsi az isteni áfonya, és miért olyan hosszúkás az uborka? Egyáltalán miért gömbölyű a paradicsom?
Azon túl, hogy a paradicsom egy igazán különleges zöldségféle, a tudományos világ számára is nagyon érdekes, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy folyamatosan központi szerepet játszik a kutatásokban.
A paradicsom génjeinek kutatása során jutottak erre a vad, de egészen jól alátámasztott feltevésre kutatók.
A következő nyári napozáskor jusson eszedbe a paradicsom ezen jótékony tulajdonsága is!
Akár örökölhető is lehet az a tulajdonság, ami miatt egyes gyereke undorodnak a brokkolitól, vagy a káposztától.
A hagyományos felfogás szerint a növények a talajból veszik fel a tápanyagot, de modern gazdaságokban más módszerrel is tudják táplálni a zöldségeket.
Kutatók egy meglepő, és többszörösen is környezetbarát megoldást találtak a paradicsomok felhasználására, amiket megenni már nem lehet.
Kiderült, melyik zöldséget lenne a legcélszerűbb mondjuk a Hold vagy a Mars felszínén termeszteni.
Kutatók fedezték fel, hogy a génmutáció, ami miatt egyenletes piros színűek a paradicsomok, az ízükre is komoly hatással volt.
Napi öt adag gyümölcs vagy zöldség fogyasztása nemcsak az egészséges életmódhoz járul hozzá, hanem bizonyítottan tovább is élnek azok, akik ezt az ajánlott mennyiséget megeszik.