Szédítő tempóval felezheted el a koktélparadicsomokat, és még az ujjaidat sem kell kockázhatnod.
Mindig is irigyelted azokat a profi szakácsokat, akik pillanatok alatt vágják fel a különböző zöldségeket, szédítő gyorsasággal vágva mértani pontosságú szeletekre például a hagymát? Nos, azt nem ígérhetjük, hogy mindenben eljuthatsz a szintjükre valamilyen egyszerű praktikával, kihagyva a többéves gyakorlást, viszont van egy konkrét zöldség, amire igaz ez: a kisebb koktél- vagy cseresznyeparadicsomokat pillanatok alatt vághatod félbe, ha a lenti videóban látható trükköt beveted.
Ha megnézed, szinte biztos, hogy Te is a homlokodra csapsz majd, „Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe?!” felkiáltással, ugyanis tényleg egy rendkívül egyszerű, mégis annál zseniálisabb trükkről van szó. A kistányérra elrendezett paradicsomokra helyezz felülről egy másik, ugyanolyan tányért, ezzel egy csapásra két előnyre is szert téve. Egyfelől a két tányért összefogva egyszerre az összes paradicsomot egy helyben tarthatod, így nem kell egyesével kézbe venned őket. Másfelől a két tányér között egy kényelmes rés alakul ki, ahol könnyedén – és egészen biztonságosan – végigfuttathatod a késed.
Így egy viszonylag gyors mozdulattal végigvághatod az összes, a tányéron lévő paradicsomot, ahogy a lenti példában láthatjátok, a videó készítője húsz paradicsomot szelt ketté mindössze öt másodperc alatt. Így biztosan nem hűl ki a rántottád, mire felvágod a paradicsomokat, amiket hozzá szemezgetnél! De ha más alakra szeretnéd vágni a paradicsomokat, vagy nagyobb terméseket szeletelnél fel, nézd meg ezt a cikkünket további tippekért!